Spelmuggen: En revolutionerande hjälp för barn med ARFID

14 June 2024

Barn som lider av Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID) stöter ofta på stora utmaningar när det gäller matintag. Barn med selektiv ätstörning leder till en betydande rädsla eller ovilja att äta och kan resultera i allvarliga näringsbrister. För att möta dessa utmaningar har en innovativ lösning introducerats på marknaden: Spelmuggen, en enhet designad för att göra matintag både roligt och engagerande för barn med ätstörningar.

Spelmuggen är inte bara ett redskap för att dricka, utan en kraftfull teknologisk innovation som kombinerar vätska och spel. Genom att använda denna mugg, blir måltiden en interaktiv och stimulerande aktivitet. Barnet använder muggen som en spelkontroll genom en tillhörande app, där varje slurk blir en del av spelet. Denna strategi omdirigerar barnets fokus från ångesten kring matintag till spänningen och glädjen i spelet.

Muggen är utformad med avancerade sensorer som mäter och registrerar vätskeintaget och synkroniserar det med spelets framsteg. Barnet motiveras att dricka mer eftersom varje interaktion med muggen direkt påverkar spelet. Dessutom är muggen tillräckligt flexibel för att användas med olika typer av drycker, inklusive näringsdrycker, mjölk, juice och vatten, vilket gör den till en mångsidig komponent i varje familjs köksarsenal.

Föräldrar till barn med ARFID kan ofta uppleva måltider som stressiga och frustrerande. Spelmuggen förvandlar dessa utmanande stunder till positiva och underhållande upplevelser. Genom att integrera spel och nöje i drickandet, ökar muggen barnets engagemang och vilja att konsumera nödvändiga vätskor och näringsämnen.

Många föräldrar har rapporterat betydande förbättringar i sina barns mat- och dryckesvanor sedan de introducerade Spelmuggen. En förälder delade med sig: “Min dotter som har kämpat med ARFID i flera år började använda Spelmuggen, och för första gången ser hon fram emot måltiderna. Det har förändrat våra liv.”